Sproeidrogen 1

Toepassing  : Zuivelindustrie.

Probleem     : Vervuiling droger en baarden nozzle, geen stabiel droogproces en productie onder ontwerpcapaciteit.

Oplossing    : Toepassen juiste nozzle configuratie en inwendige onderdelen.

Resultaat     : Stabiel proces en 30-40% meer productie dan ontwerpvolume.

 
Detail :
Klant benadert SWM met betrekking tot een recent opgeleverde sproeidrooginstallatie. De installatie vervuilt rondom bovenin en tegen het dak, waardoor gevaar op brand ontstaat. Daarnaast bouwen de gebruikte nozzlekoppen product rondom de uittrede opening op, wat eveneens tot brand kan leiden, maar op zijn minst tot bruine/zwarte poederdeeltjes die een gedeelte van de run onbruikbaar maken.
De gebruikte nozzlekoppen zijn de standaard sproeidroog koppen van Delavan, zonder bijzonder profiel en de inwendige onderdelen zijn van matige kwaliteit, beide niet door SWM geleverd. Deze twee factoren leiden tot een zwak opgebouwd sproeibeeld, waardoor de problemen ontstaan en de toren niet op ontwerpcapaciteit gekomen is.
De door SWM aangedragen oplossing behelst het toepassen van speciale nozzlekoppen die het opbouwen van product tegengaan en er eveneens voor zorgen dat de nieuwe inwendige onderdelen, van perfecte afwerking en kwaliteit, een stabiel en goed opgebouwd sproeibeeld geven.
Binnen 1 week draait de toren stabiel en zijn de investeringen in de onderdelen terugverdiend. Na verloop van ongeveer 3 maanden blijkt de opbouw van het sproeibeeld er ook voor te zorgen dat de droogefficiency bovenin de toren toegenomen is, waardoor de productie thans op 30-40% boven ontwerpcapaciteit ligt.
 
Een extra voordeel :
De eerder gebruikte onderdelen van matige, goedkope kwaliteit versleten binnen 1 maand. Tegen geringe meerkosten worden nu inwendige onderdelen gebruikt die maar 1 keer per half jaar vervangen dienen te worden.
 
Sproeikop met baardvorming en matig sproeibeeld.
 
Boven