Bij vlakstraalsproeiers wordt de vloeistof waaier- of schijfvormig verdeeld. De vlakke straal wordt ofwel door een elliptische vorm axiaal direct, ofwel door een ronde opening tangentiaal via een deflectoroppervlak verneveld.

Bij een elliptische sproeieropening verlaat de vlakke straal de sproeier axiaal. Bij deflectorsproeiers wordt de vlakke straal al naar gelang de bouwvorm in een grotere of kleinere hoek van de sproeieras weggeleid.

Sproeiers met een elliptische opening vertonen over het algemeen een vlakstraalsproeibeeld dat aan de uiteinden konisch uitloopt. Dit is vooral bijzonder gunstig als er meer dan 1 sproeier in een leiding wordt aangebracht. De stralen overlappen elkaar en garanderen een gelijkmatige verdeling van de vloeistof over het gehele oppervlak.

Vlakstraalsproeiers waarvan de hoeken van het sproeibeeld scherpe omtrekken vertonen worden vooral voor reinigingsdoeleinden gebruikt, waarbij zonder overlapping over de gehele sproeibreedte een gelijkvormige inwerking van de straal wordt verkregen. 

Wij bieden u de keuze uit onze budget lijn en standaard lijn vlakstraalsproeiers al naar gelang uw wensen en eisen c.q. vereisten van de toepassing.

Flat Spray DAC     Flat Spray DAN       Flat Spray DTJM

Boven