Descaling

Toepassing  : Staalindustrie.

Probleem     : Resten walshuid op geproduceerd staal, waardoor geen stabiel proces behaald wordt en veel productuitval.

Oplossing    : Toepassen juiste nozzle technologie, vervangen technologie jaren 80 door nieuwste generatie.

Resultaat     : Stabiel proces en reductie uitval naar 0% op scale defects.

 
Detail :

Sinds 1994 werkt klant met de 2e generatie descaling sproeiers van Everloy in een warmbandinstallatie. Door veranderende staallegeringen die geproduceerd moeten worden, blijkt het steeds lastiger de vereiste oppervlakte kwaliteit voor de eindgebruiker te kunnen produceren. Dit leidt tot uitval van product.

Gezien het feit dat men nog met oude, achterhaalde technologie werkt, ligt het voor de hand hierin een slag te staan. In een periode van 2 jaar worden descaling sproeiers vervangen door de nieuwste Everloy technologie. Zowel bij de rough scale breaker, als ook de finishing scale breaker.

Dit levert het gewenste resultaat voor de oppervlakte op. Hierdoor is geen sprake meer van productuitval.

 

Een extra voordeel :

De nieuwe Everloy technologie heeft een dermate hogere slagkracht en erosie dat het waterverbruik verminderd kan worden. Bij zowel de rough scale breaker als de finishing scale breaker is na de uitgebreide periode van 2 jaar produceren besloten tot een capaciteitsvermindering van 9%.

Nadat dit doorgevoerd is, worden ook alle tussenposities naar de huidige stand der techniek gebracht, waarbij op termijn een capaciteitsvermindering van minimaal 9% nagestreefd wordt.

 
  
 
Boven